Skjutstativtruck, staplare & motviktstruck

Här på Götalands Truck AB har vi en mängd olika truckar och modeller till försäljning eller uthyrning. Här nedan förklarar vi skillnaden på några av dem.
 

Skjutstativtruck

En skjutstativtruck passar bäst i djuplager eller andra lagertyper där det inte finns plats för breda truckgångar och där det krävs höga lyfthöjder. En skjutstativtruck liknar en vanlig staplare men har möjlighet att inte bara flytta gaffelstativet vertikalt, utan även horisontellt.
 

Staplare

En staplare är en mindre typ av truck där operatören vanligtvis står eller går bakom trucken på en vikbar ståplatta, men det finns även staplare där operatören kan köra trucken sittandes. En staplare är en enkel och lätthanterlig truck som lämpar sig för många olika verksamheter.
 

Motviktstruck

En motviktstruck är den typ av truck som vi i allmänhet tänker hur en truck ser ut. En motviktstruck använder sig som namnet avslöjar, en motvikt för att inte tippa över när lasten lyfts. En motviktstruck kan ha motvikten integrerat i ramen eller ha ett batteripack som motvikt. En motviktstruck kan även drivas av el, gasol eller annan typ av förbränningsmotor.
 
image